SESTAVA:

OROXID® sensitiv oralna raztopina 250 ml vsebuje deionizirano vodo, 1,5 % raztopino aktivnih kisikovih spojin pridobljenih po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® sensitiv oralna raztopina ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varna za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

7a. Oroxid Sensitiv Spray - Sestava

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba OROXID® sensitiv oralne raztopine je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek OROXID® sensitiv oralna raztopina je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete. Če se ob uporabi izdelka OROXID® sensitiv oralna raztopina pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini. V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo.

Ob stiku OROXID® sensitiv oralne raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Zaradi svojih mehaničnih lastnosti in sproščanja kisika vpliva na mikrookolje poškodovane sluznice.

OROXID® sensitiv oralna raztopina je primerna za vsakodnevno, dolgotrajnejšo uporabo ter pri ljudeh z občutljivo sluznico. 

7a. Oroxid Sensitiv Spray - Sestava

.