Set za popolno nego kože: OXILVER® Skin solution in OXILVER® Skin gel

OXILVER® Skin je učinkovita in varna terapevtska kozmetika osnovi aktivnih kisikovih spojin, namenjena za nego in pomoč pri težavah na koži. Ob stiku raztopine s kožo se sprosti aktivni kisik, ki v kombinaciji z ioniziranim srebromhialuronsko kislino in Aloe vero kožo oksigenira, regenerira, čisti, neguje in deluje blago antiseptično.

KDAJ UPORABITI, KDAJ PRIPOROČATE?

Set za popolno nego kože priporočamo: 
 • Kadar želimo osnovo za vzdrževanje zdravega videza: svilnato mehko, napeto, sijočo kožo
 • V primerih, ki zahtevajo intenzivno čiščenje z raztopino in nego z gelom (aknasta, nečista koža)
 • V primerih odebeljene, poroženele kože, ki zahteva intenzivno mehčanje kože (bradavice, otiščanci, ragade na petah)
 • V primerih, ki zahtevajo upočasnitev staranja kože (gube, pigmentni madeži)
 • Kot del domače lekarne, kjer sta raztopina (sončne opekline, odrgnine in žulji) in gel (piki insektov, herpes) obvezna oprema

KAJ VSEBUJE SET ZA POPOLNO NEGO KOŽE?

 1. OXILVER® Skin solution 100 ml

Raztopina je primerna za uporabo na večjih površinah kože (dermatisi, luskavica, ekcemi) ter pri zelo suhih, odebeljenih in poroženelih površinah, kjer tekočina omogoča hitrejše in lažje prodiranje in mehčanje kože (komolci, pete, členki). Raztopina je primerna tudi za čiščenje kože v primeru aken.

 1. OXILVER® Skin gel 30 ml

Gel je primeren za uporabo na manjših ali  lokaliziranih površinah (predel oči, ustnice, obraz, vrat), ki potrebujejo daljši čas delovanja (gube, pigmentacije).

KAJ VSEBUJE SET ZA POPOLNO NEGO KOŽE?

 1. OXILVER® Skin solution 100 ml

Raztopina je primerna za uporabo na večjih površinah kože (dermatisi, luskavica, ekcemi) ter pri zelo suhih, odebeljenih in poroženelih površinah, kjer tekočina omogoča hitrejše in lažje prodiranje in mehčanje kože (komolci, pete, členki). Raztopina je primerna tudi za čiščenje kože v primeru aken.

 1. OXILVER® Skin gel 30 ml

Gel je primeren za uporabo na manjših ali  lokaliziranih površinah (predel oči, ustnice, obraz, vrat), ki potrebujejo daljši čas delovanja (gube, pigmentacije). 

KAJ PA LASTNOSTI SETA ZA POPOLNO NEGO KOŽE?

OXILVER® Skin izdelki so varni in učinkoviti:
 • Zagotavljajo visoko čistost in kakovost aktivnih kisikovih spojin
 • Ni poznanih interakcij z drugimi izdelki ali zdravili in se lahko kombinirajo z vsemi kozmetičnimi ali zdravilnimi izdelki ter metodami
 • Ne vsebujejo nanodelcev in CMR (rakotvornih, mutagenih in reprotoksičnih) snovi
 • Uporaba je časovno neomejena, saj ne povzročajo rezistence (kot je značilna pri antibiotikih, kortikosteroidih),
 • Kože ne mastijo, temveč vlažijo in negujejo,
 • Način uporabe je enostaven – v obliki gela in pršila brez vtiranja
 • Primerni so za vse tipe kože (občutljivo, rdečo, suho, problematično)
 • Primerni so za nego kože pri odraslih in mladostnikih

INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

2. Aktivni kisik
AKTIVNI KISIK

Ob stiku raztopine/gela s površino kože pride do delovanja aktivnih kisikovih spojin, pri čemer nastane voda in aktivna oblika kisika, ki prehaja v človeške celice. Sproščeni kisik aktivira telesu lasten proces oksigenacije in regeneracije celic kože. 

1. Ionsko srebro

IONSKO SREBRO

Kombinacija aktivnega kisika in ionskega srebra deluje komplementarno, učinkovitost aktivnega kisika se zaradi dodatka ioniziranega srebra poveča od 3-10 krat. Srebro je prisotno v ionski obliki, ki ne prehaja celice in nima nepreverjenih učinkov. 

3. Hialuronska kislina

HIALURONSKA KISLINA

Hialuronska kislina je sestavni del kože in lahko nase veže do 1000x količino vode glede na lastno maso ter celice kože intenzivno hidrira. V telesu nastopa kot del sinovilane tekočine v sklepih in tako deluje kot lubrikant, sodeluje pa tudi v procesih nastajanja kolagena in elastina. 

4. Aloe vera

ALOE VERA

Aloe vera ima sposobnost prenosa aktivnih snovi, kar poveča vlaženje in obnavljanje kože. Koža dobi pomembna hranila za rast zdravega tkiva in se hitreje celi. Aloja vera na koži ustvari zaščitno plast in tako preprečuje tud njeno izsuševanje. 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ne, uporaba izdelkov ni časovno omejena in se lahko uporabljajo vsakodnevno, dolgotrajno.

Raztopina je namenjena za predele kože, ki potrebujejo intenzivnejše čiščenje (praske, odrgnine) in uporabi na večjih površinah zelo suhe, poroženele kože (komolci, pete, členki).
Gel je primeren za uporabo na manjših, točkastih površinah (obraz, ustnice, vrat), ki potrebujejo intenzivnejšo nego in dolgotrajnejše delovanje (gube, pigmentacija, herpes).

Kombinacijo raztopine in gela priporočamo v primerih, ki zahtevajo čiščenje kože z raztopino in tretiranje z gelom (aknasta, nečista koža) ter v primerih odebeljene, poroženele kože, ki zahteva intenzivnejše tretiranje.

OXILVER® izdelki so hidratantni in ne vsebujejo maščobne faze. Za ta del moramo zato sami poskrbeti. Iz izkušenj je znano, da je prizadeta koža zaradi dermatitisa, luskavice in drugih stanj razdražena, pordela in občutljiva, zato jo sloj lahke emulzije zaščiti. Še enkrat opozorilo – olje je potrebno nanašati na mokre roke in nato na kožo, saj se s tem ustvari emulzija. Ne priporočamo nanašanja čistega olja. Priporočamo lekarniško olivno olje, odsvetujemo pa kozmetična oz. odišavljena olja, ki še dodatno dražijo kožo.

Na možnost posvetlitve poraščenih predelov izrecno opozarjamo v navodilih. Nekaterim ljudem je ta učinek všeč (npr. za posvetlitev narastka ali celo barvanje pramenov), drugim žal ne, je pa učinek zgolj začasen. Do njega pride zaradi reakcije med aktivnim kisikom in kovinskim ionom v naravnem ali umetnem barvilu dlak oz. las.

VSESTRANSKA UPORABA

OXILVER® Skin solution - uporaba

OXILVER® Skin gel - uporaba

.