SESTAVA:

OROXID® forte oralna raztopina 250 ml vsebuje deionizirano vodo, 3 % raztopino aktivnih kisikovih spojin pridobljenih po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® forte oralna raztopina ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varen za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

7a. Oroxid Forte Solution - Sestava

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba OROXID® forte oralne raztopine je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke.

Izdelek OROXID® forte oralna raztopina je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete. Če se ob uporabi izdelka OROXID® forte oralna raztopina pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini. V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo. 

7a. Oroxid Forte Solution - Sestava

.