OXILVER® Skin gel 30 ml

OXILVER® Skin gel z aktivnim kisikom deluje antiseptično ter s procesom oksigenacije poskrbi za hitrejšo obnovo spremenjene površine kože. Stržen in poroženela koža se ob prisotnosti aktivnega kisika in ionskega srebra zmehčata, kurje oko ali otiščanec se vidno zmanjšujeta vse dokler popolnoma ne izgineta.Dodatek hialuronske kisline in Aloe vere omogoča intenzivno vlaženje ter tako dodatno mehča površino otiščanca, kurjega očesa ali trde kože. Gel omogoča daljši čas delovanja in s tem pospeši proces luščenja odebeljene poroženele površine.

OTIŠČANEC ALI KURJE OKO?

 • Najpogosteje se na območju otiščanca najprej pojavi žulj, nato nastane otiščanec in če ga ne odstranimo, se lahko na istem mestu pojavi še kurje oko.
 • Otiščanec je torej prisoten le na površini kože je običajno večja površina odebeljene, mrtve kože na podplatih, spodnji strani palca ali na dlaneh.
 • Pri kurjem očesu je vidno zrklo, ki spominja na oko, po katerem je tudi dobil svoje ime. Ta raste v globino kože in postaja čedalje globji, večji in bolj boleč.
 • Če se nam pojavlajajo otiščanci ali kurja očesa, je potrebno ustrezno negovati in uporabiti izdelke, ki kožo dodatno zmehčajo. Pomembna je tudi primerna obutev, ki naj se dobro prilega in je dovolj široka.

NAČIN DELOVANJA OXILVER® SKIN GELA

Aktivni kisik in ionsko srebro:
 • delujeta blago antiseptično, dezinfekcijsko
 • pospešujeta regeneracijo kože
 • odstranjujeta odmrle kožne celice, kar jo naredi gladko in mehko
 • Hialuronska kislina in Aloe vera:
 • kožo intenzivno vlažita in negujeta
 • pomagata pri mehčanju trde, suhe, razpokane kože
 • poskrbita za voljnost in večjo prožnost kože
 • Način uporabe: Gel nanesite 3-4-krat dnevno, najbolje po umivanju, ko je koža navlažena. Zvečer nanesite debelejši sloj gela, ki ga prelepite z obližem. Tako nastala okluzija pospeši proces mehčanja in luščenja kože.

  NAČIN DELOVANJA OXILVER® SKIN GELA?

  Revolucionarna sestava izdelka zagotavlja visoko učinkovitost.

  Aktivni kisik in ionsko srebro:

  ✔ delujeta blago antiseptično, dezinfekcijsko
  ✔ pospešujeta regeneracijo kože
  ✔ odstranjujeta odmrle kožne celice, kar jo naredi gladko in mehko

  Hialuronska kislina in Aloe vera:

  ✔ kožo intenzivno vlažita in negujeta
  ✔ pomagata pri mehčanju trde, suhe, razpokane kože
  ✔ poskbita za voljnost in večjo prožnost kože

  Način uporabe:
  OXILVER® Skin gel nanesite 3-4-krat dnevno, najbolje po umivanju, ko je koža navlažena. Zvečer nanesite debelejši sloj gela, ki ga prelepite z obližem. Tako nastala okluzija pospeši proces mehčanja in luščenja kože.

  KAJ PA LASTNOSTI OXILVER® SKIN GELA?

  OXILVER® Skin gel je varen in učinkovit:
  • Zagotavlja visoko čistost in kakovost aktivnih kisikovih spojin
  • Ni poznanih interakcij z drugimi izdelki ali zdravili in se lahko kombinira z vsemi kozmetičnimi ali zdravilnimi izdelki ter metodami
  • Uporaba je časovno neomejena in se lahko uporablja vsakodnevno za vzdrževanje zdravega videza kože,
  • Kože ne masti, temveč vlaži in neguje,
  • Način uporabe je enostaven – v obliki gela brez vtiranja
  • Primeren za vse tipe kože (občutljivo, rdečo, suho, problematično)
  • Primeren za nego kože pri odraslih in mladostnikih

  INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

  2. Aktivni kisik
  AKTIVNI KISIK

  Ob stiku raztopine/gela s površino kože pride do delovanja aktivnih kisikovih spojin, pri čemer nastane voda in aktivna oblika kisika, ki prehaja v človeške celice. Sproščeni kisik aktivira telesu lasten proces oksigenacije in regeneracije celic kože. 

  1. Ionsko srebro
  IONSKO SREBRO

  Kombinacija aktivnega kisika in ionskega srebra deluje komplementarno, učinkovitost aktivnega kisika se zaradi dodatka ioniziranega srebra poveča od 3-10 krat. Srebro je prisotno v ionski obliki, ki ne prehaja celice in nima nepreverjenih učinkov. 

  3. Hialuronska kislina
  HIALURONSKA KISLINA

  Hialuronska kislina je sestavni del kože in lahko nase veže do 1000x količino vode glede na lastno maso ter celice kože intenzivno hidrira. V telesu nastopa kot del sinovilane tekočine v sklepih in tako deluje kot lubrikant, sodeluje pa tudi v procesih nastajanja kolagena in elastina. 

  4. Aloe vera
  ALOE VERA

  Aloe vera ima sposobnost prenosa aktivnih snovi, kar poveča vlaženje in obnavljanje kože. Koža dobi pomembna hranila za rast zdravega tkiva in se hitreje celi. Aloja vera na koži ustvari zaščitno plast in tako preprečuje tud njeno izsuševanje. 

  POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

  Ne, uporaba izdelka ni časovno omejena in se lahko uporablja vsakodnevno, dolgotrajno.

  Raztopina je namenjena za predele kože, ki potrebujejo intenzivnejše čiščenje (praske, odrgnine) in uporabi na večjih površinah zelo suhe, poroženele kože (komolci, pete, členki).
  Gel je primeren za uporabo na manjših, točkastih površinah (obraz, ustnice, vrat), ki potrebujejo intenzivnejšo nego in dolgotrajnejše delovanje (gube, pigmentacija, herpes).

  Kombinacijo raztopine in gela priporočamo v primerih, ki zahtevajo čiščenje kože z raztopino in tretiranje z gelom (aknasta, nečista koža) ter v primerih odebeljene, poroženele kože, ki zahteva intenzivnejše tretiranje.

  OXILVER® izdelki so hidratantni in ne vsebujejo maščobne faze. Za ta del moramo zato sami poskrbeti. Iz izkušenj je znano, da je prizadeta koža zaradi dermatitisa, luskavice in drugih stanj razdražena, pordela in občutljiva, zato jo sloj lahke emulzije zaščiti. Še enkrat opozorilo – olje je potrebno nanašati na mokre roke in nato na kožo, saj se s tem ustvari emulzija. Ne priporočamo nanašanja čistega olja. Priporočamo lekarniško olivno olje, odsvetujemo pa kozmetična oz. odišavljena olja, ki še dodatno dražijo kožo.

  Na možnost posvetlitve poraščenih predelov izrecno opozarjamo v navodilih. Nekaterim ljudem je ta učinek všeč (npr. za posvetlitev narastka ali celo barvanje pramenov), drugim žal ne, je pa učinek zgolj začasen. Do njega pride zaradi reakcije med aktivnim kisikom in kovinskim ionom v naravnem ali umetnem barvilu dlak oz. las.

  VSESTRANSKA UPORABA

  OXILVER® Skin gel - uporaba

  Nega suhe in poškodovane kože

  PRIPOROČENO BRANJE

  KOŽA NAGNJENA K ATOPIJI – suha koža z okvarjeno pregradno funkcijo 
  BOLEČI MEHURČKI NA USTNICI – najraje pojavijo ob najmanj primernih trenutkih
  SUHA MESTA NA KOŽI  – razpokana koža je bolj dovzetna za okužbe

  .