-20%

Set za dnevno ustno nego

Pršilo in raztopina za občutljivo ustno sluznico. prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno

Paket za dnevno ustno higieno ter pomoč pri vnetih, občutljivih dlesni. Vsebuje:
✔ OROXID® sensitiv oralna raztopina 250 ml
✔ OROXID® sensitiv oralno pršilo 100 ml

NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA

Paket je namenjen za uporabo doma (raztopina) in na poti (pršilo), kadar je potrebna dopolnitvena ustna nega.
Več o izdelku >>

21.60

Bulk deal
Quantity Discounted price Discount
3 - 1000 21.60 20%
Bulk pricing will be applied to package:

Predračun

Po povzetju

Diners
Maestro
Mastercard
Paypal
Visa

Opis

Set za dnevno ustno nego: OROXID® sensitiv oralna raztopina in OROXID® sensitiv oralno pršilo
MEDICINSKI PRIPOMOČEK

OROXID® je linija inovativnih, patentiranih in medicinsko certificiranih izdelkov na osnovi aktivnega kisika. Namenjen je vzdrževanju zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Unikatnost izdelkov je zapisana v novem mehanizmu delovanja, ki ustno votlino oksigenira, regenerira in dezinficira.
NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA

KDAJ UPORABITI, PRI ČEMU POMAGA?

Set za dnevno ustno nego pomaga pri: 
 • V primeru vnetnih stanj pri občutljivi ustni sluznici
 • V primeru težav z vzdrževanjem ustrezne ustne higiene pri osebah z zobnimi aparati (mladina in otroci)
 • Kot preventiva pri osebah, ki so nagnjeni k vnetnim spremembam v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom ipd)
 • V primeru oblog na jeziku, ki so ponavadi pogojene s prisotnostjo glivnih povzročiteljev
 • V primeru slabega zadaha, zobnih oblog in zobnega kamna

KAJ VSEBUJE SET ZA DNEVNO USTNO NEGO?

 1. OROXID® sensitiv oralna raztopina 250 ml

Raztopina je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino oralne raztopine.

 1. OROXID® sensitiv oralno pršilo 100 ml

Pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in spirati ustno votlino tudi preko dneva. Ti so: osebe z vsadki, protetičnimi nadomestki, zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. V obliki 100 ml plastenke je primeren tudi za potovanja z letalom.

KAJ VSEBUJE SET ZA DNEVNO USTNO NEGO?

 1. OROXID® sensitiv oralna raztopina 250 ml

Raztopina je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino oralne raztopine.

 1. OROXID® sensitiv oralno pršilo 100 ml

Pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in spirati ustno votlino tudi preko dneva. Ti so: osebe z vsadki, protetičnimi nadomestki, zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. V obliki 100 ml plastenke je primeren tudi za potovanja z letalom.

KAJ PA LASTNOSTI SETA ZA DNEVNO USTNO NEGO?

OROXID® sensitiv izdelki so varni in učinkoviti: 
 • Varnost in učinkovitost (preventiva, nega in zdravljenje) sta klinično dokazana – registrirani kot medicinski pripomoček
 • Ne vsebujejo alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato ne izušijo sluznice in ne obarvajo zob
 • Nov, naraven mehanizem delovanja – oksigenira, regenerira in dezinficira ustno votlino
 • Delovanje je izraženo le na površini, saj ne prehajajo v globlja tkiva
 • Brez neželenih učinkov, alergičnih odzivov
 • Primerni za odrasle in otroke
 • Varni pri kratkotrajni in dolgotrajni uporabi

INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

AKTIVNI KISIK

Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikroogranizmov. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika, ki jo opazimo kot rahlo penjenje. S procesom oksigencije in regeneracije pripomore k zmanjšanju vnetja in hitrejši obnovi prizadete površine.

AMERIŠKI SLAMNIK

Priljubljena zdravilna rastlina se uporablja predvsem za krepitev imunskega sistema in okužbe zgornjih dihalnih poti, saj deluje protivnetno in inhibira številne vnetne mediatorje (IL-1, PGE2, COX2). Učinkovito lajša simptome vnetij ustne votline in žrela. 

MIRTA

Mirta je naravna guma ali smola, pridobljena iz drevesnih vrst iz rodu Commiphora. Ima močan protimikrobni učinek na Streptococcus mutans in Porphyromonas gingivalis, škodljiva oralna mikroorganizma, ki povzročata karies in parodontitis.

INGVER

Ingver vsebuje več aktivnih sestavin, ki izboljšajo ustno zdravje in so koristne pri obvladovanju številnih oralnih bolezni. Gingerol se bojuje proti okužbam in deluje protimikrobno, rafinoza pa preprečuje nastanek biofilma, ki je vzrok za kopičenje zobnih oblog in kariesa. 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ne, uporaba izdelkov ni časovno omejena in se lahko uporabljajo vsakodnevno, dolgotrajno.

Forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.

Sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih vse dražilo ali bilo premočno.

Ob stiku raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Spiranje ust z vodo ni potrebno.

Ne, raztopina ne poškoduje zobne protetike. Njena uporaba zagotovlja ustrezno ustno higieno težko dostopnih mest pri zobnih aparatih, vsadkih, protezah, mostičkih in prevlekah.

VSESTRANSKA UPORABA

OROXID® - predstavitev izdelkov

OROXID® - produkt leta

.

NAČIN UPORABE

NAČIN UPORABE SETA ZA DNEVNO USTNO NEGO:

OROXID® sensitiv oralna raztopina in pršilo se pri vnetnih stanjih priporočata 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Izdelek uporabljajte najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob. Približno 10 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Če uporabljate pršilo, razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

.

SESTAVA

SESTAVA:

OROXID® sensitiv oralno pršilo 100 ml in OROXID® sensitiv oralna raztopina 250 ml vsebujetadeionizirano vodo, 1,5 % raztopino vodikovega peroksida, pridobljeno po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varen za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba izdelka OROXID® sensitiv je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek OROXID® sensitiv je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete. Če se ob uporabi izdelka OROXID® sensitiv pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini.

V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo.

.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Set za dnevno ustno nego”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.