POGOJI POSLOVANJA

Upravljalec spletne strani Enikam, ki je dosegljiva na povezavi  https://enikam.si/, je podjetje ENIKAM d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 118, 1000 Ljubljana (nadaljevanju »ponudnik«).

Podatki o ponudniku

ENIKAM D.O.O.

Cesta Andreja Bitenca 18
1000 Ljubljana
Davčna števila: SI SI15361454
Matična številka: 6739946000
Telefon: +386 31 634 900
Elektronski naslov: info@enikam-oxy.com

Pogoji uporabe strani

Vsebine na spletni strani www.enikam.si so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje, diagnostiko ali zdravljenje. O uporabnosti naših nasvetov in izdelkov svetujemo, da se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Ponudba izdelkov in nakup

Navedene cene izdelkov na spletni strani so navedene v evrih in vsebujejo DDV ter veljajo na dan naročila. Zaradi narave poslovanja se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila kupcem.

Naročilo se odda preko naročniškega obrazca, pri čemer mora kupec ponudniku posredovati pravilne podatke:

  • ime in priimek oz. naziv podjetja z davčno številko,
  • naslov kupca,
  • naslov za dostavo,
  • telefonsko številko,
  • e-naslov.

V naročniškem obrazcu je potrebno označiti vrsto in število naročenih izdelkov ter način plačila.

Nakup se lahko opravi z ali brez registracije v spletno stran. Pri nakupu brez ustvarjenega uporabniškega računa bo moral kupec ob vsakem nakupu znova vnesti vse potrebne osebne podatke. Z registracijo v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. V uporabniškem računu lahko kupec spremeni svoje osebne podatke, geslo, spremlja status naročila in pregleduje prejšnja naročila.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave kupca kontaktira tudi telefonsko ali na način, ki ga je uporabnik dovolil, oz. prek kontakta, ki ga je navedel ob nakupu. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Ponudnik v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi ter pouči ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

Način plačila 

Kupec lahko naročene izdelke plača:

  • s plačilom ob povzetju, kjer ponudnik pošlje paket preko dostavne službe z odkupno vrednostjo;
  • po predračunu – kupec po e-pošti prejme predračun za naročene izdelke in po plačilu zneska na TRR, ponudnik takoj odpošlje naročene izdelke;
  • s kreditno ali plačilno kartico (Mastercard, Maestro, Visa, Diners) preko aplikacije Quickpay ali Paypal – denarna sredstva se s kartice odtegnejo šele takrat, ko je blago odposlano.

Dostava 

Pri naročilu preko spletne strani je možna dostava samo na območju Slovenije. Kupec lahko ob naročilu izbere dostavljalca, in sicer lahko izbira med GLS Slovenija in Pošto Slovenije. Če je izdelek na zalogi, je večina pošiljk dostavljena v 2-3 delovnih dneh.  Podjetji GLS in Pošta Slovenije dostavljata pakete vsak delovnik od 8. do 16. ure. Za dostavo lahko kupec navede drug naslov, če ga v tem času ni doma. Naročila prejeta v petek po 12. uri ter naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bo ponudnik obravnaval prvi naslednji delovni dan.

Strošek dostave je odvisen od zneska naročila. Ob nakupu do 49,99 € zaračunava ponudnik stroške dostave na območju Slovenije. Ob nakupu v vrednosti 50,00 € ali več stroške dostave poravna ponudnik in je za kupca brezplačna.

Pri naročilu do 49,99 € je strošek dostave pri Pošti Slovenije 5,00 €. Ob plačilu po povzetju je dodaten strošek provizije Pošte Slovenije 0,65 €.

Pri naročilu do 49,99 € je strošek dostave pri GLS Slovenije 3,60 €. Ob plačilu po povzetju je dodaten strošek provizije GLS Slovenije 0,65 €.

Garancija za izdelke

Izdelki, ki se prodajajo na spletni strani www.enikam.si ne spadajo pod tehnično blago in za njih niso potrebni garancijski listi. Liniji izdelkov OROXID in OXILVER spadata pod skupino medicinskih pripomočkov za oralno uporabo ter kozmetike. Izdelki so v obliki raztopine oz. pršila ali gela, torej ne gre za instrumente, aparate oz. naprave, ki bi potrebovala garancijski list.

Ponudnik zagotavlja, da bo izdelek deloval v skladu s svojim namenom, če bo uporabnik kupec sledil priloženim navodilom. V primeru morebitnih vprašanj lahko pokličete strokovno podporo na tel 031 634 900: ali mail: dominika@enikam-oxy.com, kot je podano na spletni strani www.enikam.si.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo izdelkov

V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do odstopa od naročila, ne da bi za to navedel razlog. Vse stroške pošiljanja, ki nastanejo ob morebitnem vračilu blaga, plača kupec.

Kupec je dolžan ponudnika pisno obvestiti najkasneje v 14-ih dneh od prejema blaga in blago, skupaj s kopijo računa, nepoškodovano in neuporabljeno vrniti najkasneje v 30-ih dneh po odstopu od naročila. Blago je potrebno vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano ter neuporabljeno, na naslov: ENIKAM d.o.o., P.E. Stegne 33, 1000 Ljubljana.

Ob vračilu mora kupec navesti številko transakcijskega računa, kamor ponudnik najkasneje v petih delovnih dneh od prejema vrnjenega blaga, nakaže kupnino.

Reklamacije

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Kupec lahko reklamacijo v zvezi s svojim naročilom posreduje ponudniku pisno na e-naslov: info@enikam-oxy.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno pristojno stvarno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in kupec, kot udeleženca v elektronskem poslovanju, medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Politika zasebnosti

Del teh Splošnih pogojev poslovanja je tudi Politika zasebnosti, ki je dostopna tukaj.

Odgovornost za napake

Na spletni strani www.enikam.si si prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite na info@enikam-oxy.com.

Fotografije izdelkov na spletni strani so skrbno izbrane, vendar jih je potrebno jemati kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Kot ponudnik se zavezujemo izročiti izdelke v skladu s pogodbo. Odgovarjamo za stvarne napake na izdelkih v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavi stvarno napako na izdelku, če nas o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let od izročitve izdelka.

Uporaba prava

Za splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja in se uporablja slovensko pravo.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe pogojev poslovanja

Pogoji se lahko spremenijo zaradi predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih strani, varstva podatkov ter v primeru spremembe poslovne politike ponudnika.

Ponudnik bo o spremembah pogojev poslovanja kupce obvestil preko objave na spletni strani www.enikam.si. Spremembe ali dopolnitve pogojev poslovanja stopijo v veljavo takoj po objavi na spletni strani ponudnika.

Pogoje poslovanja je 14. 12. 2020 sprejela direktorica podjetja: Dominika Tompa Majcen, Enikam d.o.o.

16.09.2022 – popravek št. 1