NAŠA ZGODBA

Dominika Tompa Majcen - naša zgodba

ENIKAM je slovensko razvojno podjetje z lastnimi inovativnimi izdelki na osnovi aktivnih kisikovih spojin.

Sama ideja in začetek iskanja formulacije izhaja iz potrebe ljudi in želje, da bi lahko ponudili izdelke, ki bi resnično pomagali in doprinesli rešitev ljudem s problematiko kože, nohtov in ustne votline.

Če se le dotaknemo statistike vidimo, da se srečuje s težavami na nohtih več kot 35% ljudi (glivične okužbe, luskavica na nohtih, poškodbe ali vraščanje nohta), s težavami s kožo kar 45% ljudi (dermatitis, luskavica, ekcemi, akne, rdeča, razdražena ali poškodovana koža) ter s problematiko v ustni votlini več kot 55% ljudi (parodontoza, vnetje dlesni, krvavenje dlesni, implantanti, post operativna celjenja…). Soočamo se torej z naraščajočo problematiko na področju kože, nohtov in ustne votline, ob zavedanju, da imajo ti ljudje le majhno možnost pomoči z izdelki in zdravili, ki so na dosego s strani zdravnikov ali v prosti prodaji. Zdravilne kreme in mazila dajejo trenutno olajšanje a kot je znano dejstvo-antibiotiki, antimikotiki in kortikosteroidi omogočajo le kratkotrajno pomoč. Zaradi stranskih učinkov in pojavnosti rezistence (neodzivnosti na učinkovino) se lahko učinkovito in varno uporabljajo le krajše obdobje.

Aktivne kisikove spojine prinašajo popolnoma nov mehanizem delovanja ter nov koncept zdravja in lepote. Na mestih nanosa celice negujejo, oksigenirajo in regenerirajo. Lahko se uporabljajo samostojno ali v kombinaciji z že predpisanimi oziroma izbranimi izdelki ali metodami (ultrazvok, laser…). Aktivne kisikove spojine se pridobivajo s posebnim proizvodnim postopkom ter se stabilizirajo s ‘food grade’ stabilizatorjem, kar jim zagotavlja visoko čistost in varnost. Tako pridobljene predstavljajo najboljši približek biološke oblike oksida, ki ga proizvajajo naše imunske celice. Naše celice ga tako prepoznajo in sprejmejo kot sebi lastnega. Ob stiku izdelka s kožo se sprosti aktivna oblika kisika, ki celico oksigenira in aktivira proces obnove.

Dominika Tompa Majcen - naša zgodba
Inovativnost in neprimerljivost naših izdelkov OXILVER in OROXID je zapisana v njihovi revolucionarni sestavi, ki temelji na komplementarnem učinku aktivnega kisika z dodatnimi sestavinami, ki zagotavlja visoko čistost, varnost in podobnost delovanja z biološkim sistemom našega telesa.
Naslov:

Enikam d.o.o.Stegne 33,
1000 Ljubljana

Delovni čas:

pon. – pet. / 8 – 16  ure
sob., ned. in praznike zaprto

Stik z nami:

Telefon: 031 634 900  E-pošta: info@enikam-oxy.com

Pišite nam