OROXID® forte oralno pršilo 100 ml

(2 mnenji strank)
Potovalna oblika za intenzivno ustno nego obolelih dlesni. prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno

Raztopina na naraven način poskrbi za hitro in učinkovito pomoč pri razdraženi in občutljivi ustni sluznici zaradi aft:
✔ pospeši celjenje
✔ olajša bolečino in vlaži
✔ dezinficira ustno votlino
✔ čisti in odstranjuje vnetna zarišča
✔ omogoča natančen nanos na afto

Patentiran medicinski pripomoček na osnovi aktivnega kisika. IZBRAN PRODUKT LETA 2022

Klinično dokazana varnost in učinkovitost. Izdelek je primeren tako za pomoč ob težavah, kot tudi za vzdrževanje intenzivne ustne higiene.

Več o izdelku >>

13.60

Predračun

Po povzetju

Diners
Maestro
Mastercard
Paypal
Visa
Ob nakupu 2 izdelkov 10% popust, ob nakupu 3 ali več 20% popust! *popust se obračuna na košarici in zaključku nakupa.

Opis

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml
MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Raztopina OROXID® forte prinaša popolnoma nov mehanizem delovanja, ki poškodovane dlesni in sluznico oskrbi s kisikom, neguje in obnavlja. Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikroogranizmov. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika, ki jo opazimo kot rahlo penjenje. Mehurčki mehanično čistijo in debrijo vneta področja ter blagodejno delujejo na mikrookolje poškodovane sluznice. Raztopina zlahka prehaja do težko dostopnih mest  pod dlesnijo ali med zobmi, ki jih z uporabo zobne ščetke ne dosežemo.

V raztopino je dodana tudi mešanica zelišč – ingverja, ameriškega slamnika in mirte, ki dopolnjuje delovanje aktivnega kisika, zavira razmnoževanje škodljivih bakterij in nalaganje zobnih oblog.

KAJ SO AFTE?

 • Afte, ki jim strokovno pravimo rekurentni aftozni stomatitis, so ena najpogostejših oblik razjed, ki nastanejo v ustni votlini.
 • Pojavijo se kot boleči, pekoči in izjemno občutljivi mehurčki na ustni sluznici, ki ovirajo normalno hranjenje, včasih tudi govorjenje.
 • Afte so najpogosteje posledica alergij ali preobčutljivosti na določena živila, oslabljenega imunskega sistema, slabokrvnosti, izčrpanosti ter pomanjkanja železa, folne kisline in vitamina B. Pogosto so povezane z nekaterimi zobozdravstvenimi posegi, stresom in hormonskimi spremembami.
 • Ker običajno ovirajo vsakodnevno izvajanje pravilne ustne higiene, je potrebno usta izpirati z antiseptično oralno raztopino.

MESTO IN NAČIN UPORABE PRŠILA OROXID® FORTE PRI AFTAH:

Ker je celjenje razjed na ustni sluznici lahko ovirano zaradi okužbe z mikrobi normalne ustne flore, je del zdravljenja vedno izboljšanje ustne higiene, ki zmanjša možnosti takšne okužbe. Pomagamo si lahko z OROXID® forte oralnim pršilom.

✔ Mehurčki kisika pomagajo pri čiščenju in odstranjevanju vnetnih žarišč v ustih.
✔ Zaradi antiseptičnega učinka se zmanjša obseg vnetij in okužb v ustni votlini.
✔ Oskrba z aktivnim kisikom omogoča hitrejšo obnovo prizadete površine.
✔ Izboljšajo se rezultati ustne higiene, kadar je ščetkanje zaradi bolečin oteženo.
✔ Oblika PRŠILA omogoča lažji in natančen nanos na afto. 

Način uporabe: OROXID® forte oralno pršilo se pri vnetnih stanjih priporoča 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Razpršite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

MESTO IN NAČIN UPORABE PRŠILA OROXID® FORTE PRI AFTAH:

Ker je celjenje razjed na ustni sluznici lahko ovirano zaradi okužbe z mikrobi normalne ustne flore, je del zdravljenja vedno izboljšanje ustne higiene, ki zmanjša možnosti takšne okužbe. Pomagamo si lahko z OROXID® forte oralno pršilom, ki omogoča:

✔ Mehurčki kisika pomagajo pri čiščenju in odstranjevanju vnetnih žarišč v ustih.
✔ Zaradi antiseptičnega učinka se zmanjša obseg vnetij in okužb v ustni votlini.
✔  Oskrba z aktivnim kisikom omogoči hitrejšo obnovo prizadete površine.
✔ Izboljša ustno higieno tudi kadar je ščetkanje zaradi bolečin oteženo.
✔ Oblika PRŠILA omogoča lažji in natančen nanos na afto. 

Način uporabe: OROXID® forte oralno pršilo se pri vnetnih stanjih priporoča 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Razpršite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

KAJ PA LASTNOSTI OROXID® FORTE ORALNEGA PRŠILA?

OROXID® forte oralno pršilo je varno in učinkovito:
 • Varnost in učinkovitost (preventiva, nega in zdravljenje) sta klinično dokazana – registrirana kot medicinski pripomoček
 • Ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato ne izuši sluznice in ne obarva zob
 • Nov, naraven mehanizem delovanja – oksigenira, regenerira in dezinficira ustno votlino
 • Delovanje je izraženo le na površini, saj ne prehaja v globlja tkiva, ne poškoduje sklenine
 • Brez neželenih učinkov, alergičnih odzivov
 • Primerna za odrasle in mladostnike
 • Varna pri kratkotrajni in dolgotrajni uporabi

INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

1. Aktivni Kisik O2
AKTIVNI KISIK

Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikroogranizmov. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika, ki jo opazimo kot rahlo penjenje. S procesom oksigencije in regeneracije pripomore k zmanjšanju vnetja in hitrejši obnovi prizadete površine.

2. Ameriški slamnik
AMERIŠKI SLAMNIK

Priljubljena zdravilna rastlina se uporablja predvsem za krepitev imunskega sistema in okužbe zgornjih dihalnih poti, saj deluje protivnetno in inhibira številne vnetne mediatorje (IL-1, PGE2, COX2). Učinkovito lajša simptome vnetij ustne votline in žrela. 

3. Korenina mirte
MIRTA

Mirta je naravna guma ali smola, pridobljena iz drevesnih vrst iz rodu Commiphora. Ima močan protimikrobni učinek na Streptococcus mutans in Porphyromonas gingivalis, škodljiva oralna mikroorganizma, ki povzročata karies in parodontitis.

Sestavina - Ingver
INGVER

Ingver vsebuje več aktivnih sestavin, ki izboljšajo ustno zdravje in so koristne pri obvladovanju številnih oralnih bolezni. Gingerol se bojuje proti okužbam in deluje protimikrobno, rafinoza pa preprečuje nastanek biofilma, ki je vzrok za kopičenje zobnih oblog in kariesa. 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ne, uporaba izdelka ni časovno omejena in se lahko uporablja vsakodnevno, dolgotrajno.

Raztopina je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino ustne vode.
Pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in uporabljati ustno vodo tudi preko dneva: mladina s fiksnimi zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. Pršilo v obliki 100 ml plastenke primerno tudi za potovanja z letalom.

Forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.
Sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih vse dražilo ali bilo premočno. 

Ob stiku raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Spiranje ust z vodo ni potrebno.

Ne, raztopina ne poškoduje zobne protetike. Njena uporaba zagotavlja ustrezno ustno higieno težko dostopnih mest pri zobnih aparatih, vsadkih, protezah, mostičkih in prevlekah.

VSESTRANSKA UPORABA

OROXID® - predstavitev izdelkov

OROXID® - produkt leta

.

NAČIN UPORABE

NAČIN UPORABE OROXID® FORTE ORALNEGA PRŠILA:

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml se pri vnetnih stanjih priporoča 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Izdelek uporabljajte najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob. Razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

Ob stiku OROXID® forte oralnega pršila s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Zaradi svojih mehaničnih lastnosti in sproščanja kisika vpliva na mikrookolje poškodovane sluznice.

OROXID® forte oralno pršilo je primerno za intenzivno ustno higieno, kratkotrajno ali dolgotrajnejšo uporabo.

6a. Oroxid Forte Spray - Uporaba

.

SESTAVA

SESTAVA:

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml vsebuje deionizirano vodo, 3 % raztopino aktivnih kisikovih spojin pridobljenih po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® forte oralno pršilo ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varen za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

Oroxid Forte Spray - Sestava

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba OROXID® forte oralnega pršila je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek OROXID® forte oralno pršilo je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete.

Če se ob uporabi izdelka OROXID® forte oralno pršilo pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini. V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo. 

Oroxid Forte Spray - Sestava

.

2 mnenji za OROXID® forte oralno pršilo 100 ml

 1. Danica 76

  Odličen izdelek, ki res deluje. Uporabljamo ga vsi v družini.

 2. Alma87

  Pomaga, takoj imaš svež zadah, zmanjša se vnetje. Zato v vsakem primeru jasno priporočilo za nakup z moje strani.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja