-10%

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml

(2 mnenji strank)
Potovalna oblika za intenzivno ustno nego obolelih dlesni. prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno

Pršilo za intenzivno ustno nego in lajšanje bolezni obzobnih tkiv:
✔ pri razdraženih, vnetih, krvavečih dlesnih
✔ pri aftah in drugih ustnih razjedah
✔ za dezinfekcijo ustne votline
✔ pri odraslih za vsakodnevno uporabo

NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA

Izdelek je primeren za lažje prenašanje s sabo, kadar je potrebna intenzivna ustna nega ter pomoč pri lajšanju težav tudi preko dneva.
Več o izdelku >>

12.24

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 1000 20% 10.88
Bulk pricing will be applied to package:

Predračun

Po povzetju

Diners
Maestro
Mastercard
Paypal
Visa

Opis

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml
MEDICINSKI PRIPOMOČEK

OROXID® forte oralno pršilo je inovativni, patentirani medicinski pripomoček na osnovi aktivnega kisika. Namenjen je vzdrževanju zdravih dlesni ter kot pomoč pri zdravljenju bolezni obzobnih tkiv. Unikatnost izdelkov je zapisana v novem mehanizmu delovanja, ki ustno votlino oksigenira, regenerira in dezinficira. 
NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA. 

KDAJ UPORABITI, PRI ČEMU POMAGA?

OROXID® forte oralno pršilo pomaga pri vnetnih stanjih:  
 • zmanjša vnetje, blaži bolečino ter pospeši obnovo razdraženih, krvavečih in oteklih dlesnih zaradi protetičnih nadomestkov
 • zmanjšuje napredovanje parodontalne bolezni in ciljano odstranjuje škodljive mikroorganizme
 • pospeši regeneneracijo ustne sluznice pri razjedah in aftah,
 • deluje antiseptično in tako prepreči širjenje mikrobov v ustih, ki povzročajo okužbe, vnetja in neprijeten zadah
 • odstranjuje ter preprečuje nalaganje zobnih oblog, ki so glavni vzrok za pojav vnetih dlesni
 • preprečuje obloge na jeziku in ustni sluznici, običajno pogojenih s prisotnostjo glivnih povzročiteljev

KDAJ VSE ŠE PRIPOROČATE OROXID® FORTE ORALNO PRŠILO?

OROXID® forte oralno pršilo za intenzivno ustno higieno pri: 
 • kadilcih
 • osebah, ki težko vzdržujejo ustno higieno (starejši, gibalno ovirani)
 • fiksnih in delnih protezah
 • fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički)
 • zobnih vsadkih 
 • osebah z ortodontskimi nepravilnostmi

Aktivne kisikove spojine se sprostijo v obliki mehurčkov, ki zlahka prehajajo do vseh skritih kotičkov v ustni votlini, jih očistijo in dezinficirajo in negujejo. Izvleček zdravilnih zelišč – ingver, ameriški slamnik in mirta, podpira delovanje aktivnega kisika, blaži razdraženo sluznico, zavira razmnoževanje bakterij in nalaganje zobnih oblog.

KDAJ VSE ŠE PRIPOROČATE OROXID® FORTE ORALNO PRŠILO?

OROXID® forte oralno pršilo za intenzivno ustno higieno pri:
 • kadilcih
 • osebah, ki težko vzdržujejo ustno higieno (starejši, gibalno ovirani)
 • fiksnih in delnih protezah
 • fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički)
 • zobnih vsadkih 
 • osebah z ortodontskimi nepravilnostmi

Aktivne kisikove spojine se sprostijo v obliki mehurčkov, ki zlahka prehajajo do vseh skritih kotičkov v ustni votlini, jih očistijo in dezinficirajo in negujejo. Izvleček zdravilnih zelišč – ingver, ameriški slamnik in mirta, podpira delovanje aktivnega kisika, blaži razdraženo sluznico, zavira razmnoževanje bakterij in nalaganje zobnih oblog.

KAJ PA LASTNOSTI OROXID® FORTE ORALNEGA PRŠILA?

OROXID® forte oralno pršilo je varno in učinkovito:
 • Varnost in učinkovitost (preventiva, nega in zdravljenje) sta klinično dokazana – registrirana kot medicinski pripomoček
 • Ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato ne izuši sluznice in ne obarva zob
 • Nov, naraven mehanizem delovanja – oksigenira, regenerira in dezinficira ustno votlino
 • Delovanje je izraženo le na površini, saj ne prehaja v globlja tkiva, ne poškoduje sklenine
 • Brez neželenih učinkov, alergičnih odzivov
 • Primerna za odrasle in mladostnike
 • Varna pri kratkotrajni in dolgotrajni uporabi

INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

1. Aktivni Kisik O2
AKTIVNI KISIK

Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikroogranizmov. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika, ki jo opazimo kot rahlo penjenje. S procesom oksigencije in regeneracije pripomore k zmanjšanju vnetja in hitrejši obnovi prizadete površine.

2. Ameriški slamnik
AMERIŠKI SLAMNIK

Priljubljena zdravilna rastlina se uporablja predvsem za krepitev imunskega sistema in okužbe zgornjih dihalnih poti, saj deluje protivnetno in inhibira številne vnetne mediatorje (IL-1, PGE2, COX2). Učinkovito lajša simptome vnetij ustne votline in žrela. 

3. Korenina mirte
MIRTA

Mirta je naravna guma ali smola, pridobljena iz drevesnih vrst iz rodu Commiphora. Ima močan protimikrobni učinek na Streptococcus mutans in Porphyromonas gingivalis, škodljiva oralna mikroorganizma, ki povzročata karies in parodontitis.

Sestavina - Ingver
INGVER

Ingver vsebuje več aktivnih sestavin, ki izboljšajo ustno zdravje in so koristne pri obvladovanju številnih oralnih bolezni. Gingerol se bojuje proti okužbam in deluje protimikrobno, rafinoza pa preprečuje nastanek biofilma, ki je vzrok za kopičenje zobnih oblog in kariesa. 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ne, uporaba izdelka ni časovno omejena in se lahko uporablja vsakodnevno, dolgotrajno.

Raztopina je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino ustne vode.
Pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in uporabljati ustno vodo tudi preko dneva: mladina s fiksnimi zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. Pršilo v obliki 100 ml plastenke primerno tudi za potovanja z letalom.

Forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.
Sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih vse dražilo ali bilo premočno. 

Ob stiku raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Spiranje ust z vodo ni potrebno.

Ne, raztopina ne poškoduje zobne protetike. Njena uporaba zagotavlja ustrezno ustno higieno težko dostopnih mest pri zobnih aparatih, vsadkih, protezah, mostičkih in prevlekah.

VSESTRANSKA UPORABA

OROXID® - predstavitev izdelkov

OROXID® - produkt leta

.

NAČIN UPORABE

NAČIN UPORABE OROXID® FORTE ORALNEGA PRŠILA:

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml se pri vnetnih stanjih priporoča 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Izdelek uporabljajte najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob. Razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

Ob stiku OROXID® forte oralnega pršila s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Zaradi svojih mehaničnih lastnosti in sproščanja kisika vpliva na mikrookolje poškodovane sluznice.

OROXID® forte oralno pršilo je primerno za intenzivno ustno higieno, kratkotrajno ali dolgotrajnejšo uporabo.

6a. Oroxid Forte Spray - Uporaba

.

SESTAVA

SESTAVA:

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml vsebuje deionizirano vodo, 3 % raztopino aktivnih kisikovih spojin pridobljenih po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® forte oralno pršilo ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varen za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

Oroxid Forte Spray - Sestava

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba OROXID® forte oralnega pršila je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek OROXID® forte oralno pršilo je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete.

Če se ob uporabi izdelka OROXID® forte oralno pršilo pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini. V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo. 

Oroxid Forte Spray - Sestava

.

2 mnenji za OROXID® forte oralno pršilo 100 ml

 1. Danica 76 (preverjena stranka)

  Odličen izdelek, ki res deluje. Uporabljamo ga vsi v družini.

 2. Alma87 (preverjena stranka)

  Pomaga, takoj imaš svež zadah, zmanjša se vnetje. Zato v vsakem primeru jasno priporočilo za nakup z moje strani.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja