-20%

Set za intenzivno ustno nego

Pršilo in raztopina za intenzivno higieno in zdravljenje. prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno prazno

Paket za intenzivno ustno nego in lajšanje simptomov vnetih dlesni oz. gingivitisa:
✔ krvaveča dlesen
✔ boleča dlesen
✔ otečena dlesen
✔ zadah

NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA

Klinično dokazana varnost in učinkovitost. Paket je namenjen za uporabo doma (raztopina) in na poti (pršilo) pri lajšanju bolezni obzobnih tkiv.
Več o izdelku >>

Original price was: 29.60€.Current price is: 23.68€.

Predračun

Po povzetju

Diners
Maestro
Mastercard
Paypal
Visa
Ob nakupu 2 izdelkov 10% popust, ob nakupu 3 ali več 20% popust! *popust se obračuna na košarici in zaključku nakupa.

Opis

Set za intenzivno ustno nego: OROXID® forte oralna raztopina in OROXID® forte oralno pršilo
MEDICINSKI PRIPOMOČEK

OROXID® je linija inovativnih, patentiranih in medicinsko certificiranih izdelkov na osnovi aktivnega kisika. Namenjen je vzdrževanju zdravih dlesni ter kot pomoč pri zdravljenju bolezni obzobnih tkiv. Unikatnost izdelkov je zapisana v novem mehanizmu delovanja, ki ustno votlino oksigenira, regenerira in dezinficira.
NE VSEBUJE ALKOHOLA IN KLORHEKSIDINA 

KAKO PREPOZNAMO VNETE DLESNI?

 • Kadar dlesni postanejo rdeče in otekle ter zakrvavijo na dotik, govorimo o vnetih dlesnih ali gingivitisu.
 • Glavni vzrok za nastanek dlesni je neustrezna ustna higiena in kopičenje zobnih oblog. Pojavi se zaradi kajenja, hormonskih sprememb, nekaterih bolezenskih stanj ter stresa.
 • Najpogostejši znak je krvavenje dlesni, prisotna je tudi oteklina, sprememba barve dlesni iz rožnate v rdečo, bolečina ter neprijeten zadah.
 • Običajno se razvije na težko dostopnih mestih, ki jih z uporabo zobne ščetke in drugih pripomočkov ne dosežemo (rob dlesni, medzobni prostori, mesta pod mostički, zobnimi vsadki).
 • Če vnetja dlesni ne odpravimo, lahko napreduje v parodontalno bolezen, ko zob izgublja svojo oporo in sčasoma tudi izpade.

KAJ VSEBUJE SET ZA INTENZIVNO USTNO NEGO IN KAKO DELUJE PRI VNETJU DLESNI?

 1. OROXID®  forte oralna raztopina 250 ml: za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, kadar potrebujemo večjo količino oralne raztopine.
 2. OROXID®  forte oralno pršilo 100 ml: za uporabo na tekom dneva, na poti, v šoli ali službi.

OROXID®  forte z aktivnim kisikom:

 • ČISTI in preprečuje nalaganje zobnih oblog, tudi na težko dostopnih mestih pod dlesnijo in med zobmi.
 • DELUJE ANTISEPTIČNO ter zmanjša obseg vnetij in okužb.
 • LAJŠAin preprečuje krvavenje, vnetje dlesni.
 • OKSIGENIRAin prepreči širjenje bakterij, ki povzročajo zadah.
 • REGENERIRAin s pomočjo okisgencije spodbuja k hitrejši obnovi prizadete površine.

KAJ VSEBUJE SET ZA INTENZIVNO USTNO NEGO?

 1. OROXID® forte oralna raztopina 250 ml

Raztopina je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino oralne raztopine.

 1. OROXID® forte oralno pršilo 100 ml

Pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in spirati ustno votlino tudi preko dneva. Ti so: osebe z vsadki, protetičnimi nadomestki, zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. V obliki 100 ml plastenke je primeren tudi za potovanja z letalom.

KAJ PA LASTNOSTI SETA ZA INTENZIVNO USTNO NEGO?

OROXID® forte izdelki so varni in učinkoviti: 
 • Varnost in učinkovitost (preventiva, nega in zdravljenje) sta klinično dokazana – registrirani kot medicinski pripomoček
 • Ne vsebujejo alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato ne izušijo sluznice in ne obarvajo zob
 • Nov, naraven mehanizem delovanja – oksigenira, regenerira in dezinficira ustno votlino
 • Delovanje je izraženo le na površini, saj ne prehajajo v globlja tkiva
 • Brez neželenih učinkov, alergičnih odzivov
 • Primerni za odrasle in mladostnike
 • Varni pri kratkotrajni in dolgotrajni uporabi

INOVATIVNA KOMBINACIJA 4X ODLIČNIH SESTAVIN

1. Aktivni Kisik O2
AKTIVNI KISIK

Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikroogranizmov. Istočasno se sprosti aktivna oblika kisika, ki jo opazimo kot rahlo penjenje. S procesom oksigencije in regeneracije pripomore k zmanjšanju vnetja in hitrejši obnovi prizadete površine.

2. Ameriški slamnik
AMERIŠKI SLAMNIK

Priljubljena zdravilna rastlina se uporablja predvsem za krepitev imunskega sistema in okužbe zgornjih dihalnih poti, saj deluje protivnetno in inhibira številne vnetne mediatorje (IL-1, PGE2, COX2). Učinkovito lajša simptome vnetij ustne votline in žrela. 

3. Korenina mirte
MIRTA

Mirta je naravna guma ali smola, pridobljena iz drevesnih vrst iz rodu Commiphora. Ima močan protimikrobni učinek na Streptococcus mutans in Porphyromonas gingivalis, škodljiva oralna mikroorganizma, ki povzročata karies in parodontitis.

Sestavina - Ingver
INGVER

Ingver vsebuje več aktivnih sestavin, ki izboljšajo ustno zdravje in so koristne pri obvladovanju številnih oralnih bolezni. Gingerol se bojuje proti okužbam in deluje protimikrobno, rafinoza pa preprečuje nastanek biofilma, ki je vzrok za kopičenje zobnih oblog in kariesa. 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Ne, uporaba izdelkov ni časovno omejena in se lahko uporabljajo vsakodnevno, dolgotrajno.

Forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.
Sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih vse dražilo ali bilo premočno.

Ob stiku raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki niza drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Spiranje ust z vodo ni potrebno.

Ne, raztopina ne poškoduje zobne protetike. Njena uporaba zagotovlja ustrezno ustno higieno težko dostopnih mest pri zobnih aparatih, vsadkih, protezah, mostičkih in prevlekah.

VSESTRANSKA UPORABA

OROXID® - predstavitev izdelkov

OROXID® - produkt leta

.

NAČIN UPORABE

NAČIN UPORABE SETA ZA INTENZIVNO USTNO NEGO:

OROXID® forte oralna raztopina in pršilo se pri vnetnih stanjih priporočata 2 do 3-krat na dan, za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline pa 1 do 2-krat na dan. Izdelek uporabljajte najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob. Približno 10 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Če uporabljate pršilo, razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo žvrkljajte približno 30 sekund in izpljunite. Ni potrebno izpirati.

6a. Set za intenzivno nego - Uporaba

.

SESTAVA

SESTAVA:

OROXID® forte oralno pršilo 100 ml in OROXID® forte oralna raztopina 250 ml vsebujetadeionizirano vodo, 3% raztopino vodikovega peroksida, pridobljeno po posebnem tehnološkem postopku, Actipone® PX3 (kombinacija zelišč ameriškega slamnika, mirte in ingverja), aromo in stabilizator.

OROXID® ne vsebuje alkohola, klorheksidina in natrijevega oksiklorida, zato je varen za dolgotrajnejšo uporabo in ne izsušuje ustne sluznice.

7a. Set za intenzivno nego - Sestava

PREVIDNOSTNI UKREPI IN OPOZORILA:

Uporaba izdelka OROXID® forte je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek OROXID® forte je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in žvrkljanje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem žvrkljanju izpljunete. Če se ob uporabi izdelka OROXID® forte pojavi občutek draženja, je le-ta običajno prehodne narave, saj po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha. Občutek draženja se lahko pojavi pri osebah z že prisotnimi razjedami v ustni votlini. V primeru trajanja draženja več kot pet dni se priporoča posvet pri zobozdravniku. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij aktivnih kisikovih spojin do 3 % so tudi v daljšem obdobju (do šest let) pokazale varno uporabo.

7a. Set za intenzivno nego - Sestava

.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Set za intenzivno ustno nego”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja