Obarvanost zob

OBARVANOST ZOB

KAJ SO ZOBNE OBLOGE?

Vsak človek ima prirojeno naravno barvo zob. Zobje lahko spremenijo barvo bodisi zaradi bolezni, staranja, poškodb, razvad (kajenje, prekomerno uživanje alkohola, kave, čaja ali nezdrave, predelane hrane), operativnih posegov ali sprememb v biokemičnih lastnostih organizma. Zelo pomembno je vedeti, da lahko obarvanost zob vodi v določena bolezenskega stanja, kot so vnete dlesni in če ustrezno ne ukrepamo tudi do periodontitisa, saj so določene molekule, ki se nabirajo na zobni sklenini, dober vir hranil za bakterije.
Obarvanost zob

OBARVANOST ZOB IN SIMPTOMI

  • sprememba barve zob iz naravne v rumenkasto rjavo
  • občutljive dlesni
  • občutljivi zobje na hladno/vroče
Obarvanost zob je lahko dedna ali pa nastane zaradi določenih razvad, kot so alkoholizem, kajenje, refluksna bolezen (GERB) ali operativni posegi. Obarvanost zob se lahko prenaša s kužnimi predmeti, če je njen nastanek mikrobnega izvora.  
Obarvanost zob - simptomi

KAJ STORITI, DA OBARVANOST ZOB ODSTRANIMO?

Svetujemo posvet pri zobozdravniku, ki bo določil, ali bo za to potreben poseben poseg ali ne. Sami lahko storimo to, da izberemo zobne ščetke s tršimi ščetinami in zobne paste, ki vsebujejo blaga belilna sredstva. Pri tem je pomembno, da upoštevamo tudi svoje zdravstveno stanje in pozdravimo morebitne okužbe. Zavedati se moramo, da je povrnitev naravne barve zob dolgotrajen proces, ki od nas zahteva veliko samodiscpline in potrpežljivosti.
Obarvanost zob - primerjava

ENIKAM PRIPOROČA:
OROXID® forte oralna raztopina

OROXID® je oralna raztopina, ki se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Pomaga tudi pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha ter tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici.

ZAKAJ OROXID®?
– Dokazano učinkovit pri težavah v ustni votlini.
– Vidno delovanje: ob stiku s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki drobnih mehurčkov, ki površino zdravijo, čistijo, negujejo, obnavljajo.
– Varen za uporabo. Ne povzroča alergičnih odzivov ali neželenih učinkov.
– Primeren za vse tipe sluznic.
– Brez alkohola in klorheksidina.

PRIPOROČAMO: